12 ویژگی جذاب و جدید که به زودی به گوشی های هوشمند اضافه می‌شود!

بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

مشخصه که گوشی‌های هوشمند قراره هوشمندتر از قبل بشن. توی دهه ۲۰۰۰، موبایل‌ها فقط می‌تونستن یه قسمت کوچیکی از کارهایی که نسخه‌های مدرن امروزی انجام می‌دن رو انجام بدن. حالا، با پیشرفت‌های فناوری اخیر، به نظر می‌رسه که کمبودی در ویژگی‌های جدید گوشی هوشمند برای آینده نخواهیم داشت که باعث می‌شه بیشتر و بیشتر به این دستگاه‌های کوچک دیجیتالی وابسته بشیم. اینجا ۱۲ تا از اون‌ها هست که باید منتظرشون باشید.

نمایشگرهای کریستال فوتونیک

در حالی که اکثر صفحه‌نمایش‌های گوشی‌های هوشمند فعلی قادر به نمایش طیف وسیعی از رنگ‌های باورنکردنی و اشباع شده هستند، بیشترشون خیلی خوب با شرایط نوری متغیر سازگار نمی‌شوند. اکنون، تحقیق و توسعه به کریستال‌های فوتونیک به عنوان راه‌حلی برای این محدودیت اشاره می‌کند.

به جای تولید نور درخشان مانند نمایشگرهای LCD یا OLED، یک نمایشگر کریستال فوتونیک دارای نانوساختارهایی است که خود را بر اساس میزان نور محیط در یک محیط داده شده تطبیق و تغییر می‌دهند. اگرچه صفحه نمایش فوتونیک برای دیده شدن به یک منبع نور خارجی نیاز دارد، اما به راحتی می‌توان آن را مانند آنچه در دستگاه‌های خواندن الکترونیکی مانند کیندل پیپروایت صورت گرفته، در بدنه گوشی تعبیه کرد.

برای اینکه ایده‌ای از نزدیکی این فناوری به بازار داشته باشید، اپل و گوگل سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در زمینه فوتونیک انجام داده‌اند و، در سال ۲۰۱۳، سامسونگ از مفهوم یک گوشی انعطاف‌پذیر که از نمایشگر کریستال فوتونیک استفاده می‌کرد، رونمایی کرده بود. احتمالاً طی چند سال آینده شروع به دیدن این نمایشگرها در گوشی‌های هوشمند خواهیم کرد.

باتری های فناوری نانو

در سال ۲۰۱۵، در رویداد کنگره جهانی موبایل، شرکت فناوری اسرائیلی StoreDot یک گوشی سامسونگ گلکسی اس۵ سفارشی را نمایش داد که دارای باتری استفاده کننده از فناوری نانو بود و می‌توانست در کمتر از یک دقیقه از ۰ به ۱۰۰ درصد شارژ شود.

این فناوری از تحقیقات انجام شده در درمان بیماری آلزایمر به دست آمد. از طریق مطالعه خود، دانشمندان دریافتند که مولکول‌های پپتید، که مسئول این بیماری هستند، ظرفیت الکتریکی بسیار بالایی دارند—که آن‌ها را به واحدهای کوچک عالی برای ذخیره‌سازی برق تبدیل می‌کند. تنها مشکل این است که، در وضعیت فعلی توسعه، باتری StoreDot تنها حدود دو سوم زمان یک باتری اسمارتفون لیتیوم-یون معمولی دوام می‌آورد. با این حال، بهبود این فناوری نباید خیلی طول بکشد. StoreDot در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی از سامسونگ دریافت کرده و در حال بحث با تولیدکنندگان برای یکپارچه‌سازی باتری خود در گوشی‌های هوشمند آینده است.

دکمه های مایع

چند سال پیش، استفاده از صفحه کلید فیزیکی در گوشی‌ها یک امر معمول بود و هر دستگاه موبایلی که فاقد آن بود، “قدیمی” به نظر می‌رسید. اما اکنون، موضوع برعکس شده و اکثر مردم فکر می‌کنند که صفحه کلیدهای لمسی ظاهری قدیمی دارند. خب، به نظر می‌رسد که همه چیز دوباره قرار است تغییر کند، با تشکر از فناوری Tactus و توسعه صفحه کلیدی که به نظر می‌رسد از نوعی تمدن بیگانه پیشرفته آمده است.

این صفحه کلید از فناوری میکروفلوئیدیک خاصی استفاده می‌کند که مقادیر کوچکی از مایع را به داخل جیب‌های نامرئی هدایت می‌کند که بر روی پد تایپ روی گوشی هوشمند قرار دارند. زمانی که کاربر صفحه کلید لمسی را فعال می‌کند، این جیب‌ها بلافاصله با مایع پر می‌شوند که این امر باعث بلند شدن فیزیکی دکمه‌ها می‌شود. این فناوری قبلاً در یک محفظه جدید Phorm برای آیپد مینی گنجانده شده است، اما دیدن آن به طور مستقیم در گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های آینده، خیلی دور از ذهن نخواهد بود.

صدای فراگیر هدفون

صدای محیطی (سراند ساند) در هدفون‌ها در گذشته با ارزیابی‌های تند و تیزی مواجه شده، اما حالا توسعه‌دهنده صوتی DTS قصد دارد با یک راه‌حل صوتی موبایل ۷.۱ برای گوشی‌های هوشمند که وعده می‌دهد صدای محیط‌های شنیداری خاص را با استفاده حتی از ساده‌ترین جفت هدفون به وفادارانه‌ترین شکل بازسازی کند، منتقدان را خاموش کند. هرچند که هنوز راهی تا کار کردن این سیستم با تمام مواد منبع وجود دارد، اما قدرت پردازش بالاتر گوشی‌های هوشمند جدید باید بتواند از پیشرفت در فناوری صوتی پشتیبانی کند.

 

احراز هویت بیومتریک

اگرچه آیفون ۶ و سامسونگ گلکسی اس۶ هر دو از فناوری خازنی برای خواندن خطوط نوک انگشتان استفاده می‌کنند، این فناوری از منظر امنیتی می‌تواند ناکافی در نظر گرفته شود چرا که از داده‌های کافی استفاده نمی‌کند، که این امر آن را بیشتر مستعد هک شدن می‌کند. با بهبود این مفهوم، شرکت مخابراتی کوالکام یک نوع جدید از اسکنر اثر انگشت التراسونیک را توسعه داده است که از یک لایه پیزوالکتریک استفاده می‌کند که اولتراسوند ایجاد می‌کند. علاوه بر نقشه‌برداری از انگشت شما، اسکنر ویژگی‌هایی با وضوح بسیار بالاتر دارد، که این نیز یک مزیت امنیتی افزایش یافته است.

واقعیت مجازی

با رونمایی از هدست‌هایی مانند Oculus Rift، Playstation VR و HTC Vive که تمام توجهات مربوط به واقعیت مجازی را به خود جلب کرده‌اند، چندان توجهی به فناوری VR روی گوشی‌های هوشمند نشده است. با این حال، نمایشگرهای 4K جدید که در سال ۲۰۱۶ روی گوشی‌های هوشمند جدید عرضه خواهند شد، برای برنامه‌های VR ایده‌آل هستند.

پس از قرار دادن در یک دستگاه سربندی، خود گوشی به عنوان نمایشگر هدست VR عمل خواهد کرد و رزولوشن 4K در ارائه یک تجربه غوطه‌وری بدون پیکسلی نقش مهمی خواهد داشت. البته، این ممکن است یک چیز خوب یا بد باشد، با توجه به اینکه بسیاری از ما همین حالا هم صورت‌هایمان را در گوشی‌هایمان فرو می‌بریم و از آنچه در دنیای اطرافمان می‌گذرد غافل می‌شویم.

گرافن

از زمان توسعه‌اش برای کاربردهای عملی در سال ۲۰۰۴، گرافن تقریباً توسط همه در صنعت الکترونیک به عنوان “ماده شگفت‌انگیز” ستایش شده است. این ماده نازک، سبک، انعطاف‌پذیر، شفاف است و بیش از ۲۰۰ بار از فولاد محکم‌تر است. همچنین یکی از بهترین مواد برای رسانایی الکتریسیته است، که آن را برای استفاده در دستگاه‌های الکترونیکی ایده‌آل می‌سازد.

درج گرافن در گوشی‌های هوشمند می‌تواند اجازه دهد طراحی‌ها بسیار نازک، شفاف، انعطاف‌پذیر و تقریباً نابودناپذیر باشند. اخیراً، چند پیشرفت توسط سازندگان تلفن که با گرافن آزمایش می‌کردند، حاصل شده است. به ویژه، موسسه پیشرفته فناوری سامسونگ (SAIT) گرافن را به شکلی تولید کرد که اجازه داد ویژگی‌های برقرار الکتریکی فوق‌العاده‌اش حفظ شود—مشکلی که تا آن زمان یک چالش جدی به شمار می‌رفت. این توسعه باید صفحه‌نمایش‌های شفاف و انعطاف‌پذیر گوشی‌های هوشمند را طی چند سال آینده از نظر تجاری قابل اجرا کند.

بدون سیم کارت

با وجود تلاش‌های سازندگان برای کاهش اندازه کارت‌های SIM، آن‌ها هنوز بسیار شبیه به یک یادگار باقی‌مانده از دهه ۹۰ می‌نمایند. خوشبختانه، اپل و سامسونگ پیشرفت‌هایی را برای خلاص شدن از حضور فیزیکی کارت‌های SIM با جایگزینی آن‌ها با نسخه الکترونیکی انجام داده‌اند.

با داشتن یک SIM قابل برنامه‌ریزی تعبیه شده در تلفن خود، اساساً قادر خواهید بود بدون نیاز به درخواست یک کارت SIM جدید، بین ارائه‌دهندگان شبکه در یک چشم به هم زدن جابجا شوید. این مسئله برای کسانی که به سفر می‌روند یا در خارج از کشور زندگی می‌کنند و می‌خواهند با یک شماره محلی راه‌اندازی شوند، بسیار کاربردی خواهد بود. گفته می‌شود که این فناوری ممکن است از سال آینده در گوشی‌های هوشمند جدید در دسترس باشد.

صفحه نمایش های حساس به فشار

Force Touch در اپل واچ نشان داده است که شرکت‌ها در حال حاضر توانایی تولید صفحه‌نمایش‌هایی را دارند که قادر به حس کردن فشار هستند. کنترل‌هایی که می‌توانند بین یک ضربه سبک با فشار محکم تمایز قائل شوند، راه‌های بیشتری به کاربران برای دستکاری تلفن‌های خود می‌دهند و مزایای آشکاری برای جامعه بازی‌ها دارد.

علاوه بر اپل، سامسونگ یک اختراع با نام «دستگاه نمایش لمسی حساس به فشار» ثبت کرده است که واضح است از همان فناوری استفاده می‌کند، و در جولای ۲۰۱۵، تولیدکننده چینی ZTE، ZTE Axon Mini را که دارای صفحه نمایش لمسی حساس به فشار است، معرفی کرد.

تعامل صوتی بی عیب و نقص

تعامل صوتی از مدت‌ها پیش وجود داشته و بهبودهای تدریجی در طول سال‌ها منجر به توسعه دستیاران شخصی مجازی و ناوبران دانش مانند سیری اپل شده است. اما این فقط قسمت کوچکی از کل قضیه است. الگوریتم‌های مورد استفاده در برنامه‌های کمکی صوتی با سرعتی شگفت‌انگیز در حال پیشرفت هستند. با بهبود این فناوری به سرعت، زمان زیادی نخواهد گذشت تا هوش مصنوعی به اندازه‌ای شهودی شود که شروع به دادن توصیه‌هایی کند که گویی پیش‌بینی افکار شما می‌کند. بیایید امیدوار باشیم که توسعه‌دهندگان به یاد داشته باشند تا سه قانون روباتیک آسیموف را در آن‌ها برنامه‌ریزی کنند تا در آینده تحت سلطه گوشی‌های هوشمندمان قرار نگیریم.

برنامه های پزشکی نوآورانه

اخیراً دانشمندان یک اپلیکیشن به نام Athelas را توسعه داده‌اند که با استفاده از یک پیوست لنز، قادر به ردیابی سلول‌های مالاریا و سرطانی هنگام حرکت در خون بیمار است. این نوآوری باعث شده دانشمندان به دنبال راه‌های دیگری بگردند که گوشی‌های هوشمند می‌توانند برای ردیابی بیماری‌های بسیار مسری مانند ابولا استفاده شوند تا درک بهتری از نحوه حرکت و گسترش آن‌ها به دست آورند.

با استفاده از یک افزودنی ارزان قیمت به تلفن به نام PCR که قادر به برچسب‌زنی و ردیابی میکروب‌ها در خون است، باید بتوان بیماری‌ها را ظرف چند ساعت یا حتی چند دقیقه تشخیص داد. سپس داده‌های جمع‌آوری شده به طور خودکار از تلفن به یک پایگاه داده آنلاین بارگذاری می‌شود که دیگر دانشمندان می‌توانند آن را تجزیه و تحلیل کنند.

وقتی این فناوری در حال ظهور را با سایر برنامه‌های موجود که قادر به ردیابی مواردی مانند فشار خون و ضربان قلب هستند، ترکیب می‌کنیم، راحت است ببینیم که چگونه گوشی‌های هوشمند می‌توانند به زودی انقلابی در مراقبت‌های پزشکی ایجاد کنند.

دوربین های هوشمند

در سال ۲۰۱۵، کوالکام یک دوربین را نمایش داد که نشان می‌داد توانایی شناسایی اشیاء‌ای که به آن نگاه می‌کرد را دارد. این سیستم با مقایسه اشیاء دنیای واقعی با یک پایگاه داده مرجع عظیم ذخیره شده روی دستگاه کار می‌کند. بهتر از همه، امکان آموزش نرم‌افزار برای درک موارد بیشتر وجود دارد. نوعی مثل یک هوش مصنوعی کوچک.

این فناوری می‌تواند پتانسیل عظیمی داشته باشد و به دوربین‌ها اجازه دهد انواع کارهای هوشمند و مفید مرتبط با محیط دنیای واقعی را انجام دهند. گوگل نیز در حال توسعه نوع مشابهی از نرم‌افزار شناسایی جستجوی عمیق با گوگل فوتوز بوده است. با ادامه کوچک‌شدن و بهبود سخت‌افزار دوربین، به نظر می‌رسد اجتناب‌ناپذیر است که این نوع ویژگی به استانداردی در تلفن‌ها تبدیل شود.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.